3 januari 2019


Den stora marschen för återvändande, i Gaza, fortsatte fredagen den 30 december. Enligt uppgifter från FN har mer än 25.000 palestinier skadats och mer än 190 dödats sedan protesterna började den 30 mars. De flesta av dem som dödats är unga män, 29 år och yngre. De senaste offret, Karam Fayyad, dödades öster om Khan Younis, en stad på Gazaremsan, där också åtta andra skadades.

 • Herre, vi ber för Karams familj, när de sörjer den de förlorat. Vi ber för ett genombrott i fredssamtalen och ett slut på den förlamande belägringen av Gaza.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.Israeliska styrkor tillfångatog två studenter från byn Beituniya, i Ramallahdistriktet på den ockuperade Västbanken. Byns borgmästare, Ribhi Dawleh, säger att israelisk militär medvetet angriper studenter från byn i återkommande räder och tillfångataganden.

   

 • Herre, vi ber för de unga studenterna på den ockuperade Västbanken, som lider av kontroller och förseningar när de reser till sina skolor och högskolor. Vi ber att de beslutsamt ska fortsätta sina studier.
  Herre, i din nåd…   Hör våra bönerKriget fortsätter i Syrien.
 • Herre, vi ber för folket i Syrien och på Golanhöjderna, som har levt under destruktiv krigföring och oro under de senaste åren. Vi ber om fred i detta land och om återvändande för dem som har tvingats att fly från sina hem.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.Det har varit en riklig nederbörd i Palestina och Israel detta år. Detta kommer att mjuka upp jorden och göra den redo för lantbrukarnas nya odlingar. Vi ber för de fattiga som lider i det våta och kalla vädret under vintern.

   

 • Lär oss, Herre, att alltid vara tacksamma, så att vi uppmuntrar varandra och försöker göra gott mot varandra, eftersom vi vet att det är din vilja med oss.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.FN:s “World Food Program”(WFP) har varnat för att ett kraftigt minskat bidrag till Palestina kommer att påverka 193.000 av de fattigaste människorna i Gaza. Hjälpen från WFP går till de mest utarmade samhällena med stor osäkerhet i livsmedelsförsörjningen.
 • Herre, vi ber för dem som kämpar för att ge sina familjer mat i Gaza och de ockuperade områdena. Vi ber om stöd till behövande.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.Efter ett beslut taget av den palestinska konstitutionella domstolen, har den palestinska presidenten, Mahmoud Abbas, tillkännagett upplösningen av den palestinska lagstiftande församlingen. Val ska ske inom sex månader.
 • Herre, vi ber att det palestinska folket ska få hålla fria och rättvisa val till den lagstiftande församlingen.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.Den här vecka fokuserar Kumi Now, icke-våldsinitiativet, på arbetet som utförs av Evangelisk Lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga Landet (ELCJHL). Kumi Now-initiativet ber kristna runt om i världen att lyssna på ropet om rättvisa från kristna palestinier och att offra, att tala om och att be för Palestina och Israel i sina lokala kyrkor.
 • Herre, vi ber för ELCJH, för arbetet och vittnesbördet i det Heliga landet. Välsigna Kumi Now-initiativet och alla dem som använder det som en väg till en rättvis fred i detta land.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.
 • Vi ber tillsammans med Kyrkornas Världsråd för Egypten, Israel, Jordanien, Libanon och Palestina.
  Herre, i din nåd…   Hör våra böner.

Om Sabeels Wave of prayer

Sabeel inbjuder varje vecka till bön för aktuella ämnen i regionen. Bönerna, som sprids i Sabeels nätverk, används under Sabeels nattvardsgudstjänst varje torsdag och i församlingar runt om i världen. Då människor lyfter dessa böner 12.00 lokal tid varje torsdag, sköljer denna ”bönens våg” över världen.

Översättning: Marianne Claesson

Vill du få bönen skickad direkt till din mejl? Skriv till sabeelsverige@gmail.com