24 oktober 2019


Nittiosju civila palestinier, bland dem 45 barn och 2 kvinnor, skadades av israeliska soldaters övervåld mot fredliga protesterande vid den sjuttionionde “Stora marschen för återvändande”, den18 oktober. En ung man fick allvarliga skador och 35 andra som besköts med skarp ammunition, gummikulor och tårgaskanistrar fick splitterskador och andra skador på överkroppen.

Herre, vi ber för alla dessa som skadats under demonstrationen i Gaza. Vi fortsätter att be för att blockaden ska upphöra och för rätten för de palestinska flyktingarna att återvända till sina hem. Herre, i din nåd… Hör våra böner.

Det första året för Kumi Now-initiativet slutade den 19 oktober och det kommande årets version har lanserats på www.kuminow.com.

Herre, vi tackar dig för alla som har engagerat sig för ett inkluderande synsätt och stått upp för rättvisa och icke-våld genom Kumi Now-initiativet. Vi ber att deras engagemang ska fortsätta och än fler ta del av nya reviderade Kumi Now.
Herre, i din nåd… Hör våra böner
.

Ett antal palestinier och volontärer som skördade oliver skadades i attacker från illegala israeliska bosättare på Västbanken. En äldre rabbin från Rabbis for Human Rights fick slag mot huvudet och en arm bruten.

Herre, vi ber om skydd för palestinska odlare när de skördar sina oliver. Tack för stödet från judiska aktivister och främlingar som vet hur viktig olivskörden är för många palestiniers ekonomi. Vi ber om insikt hos bosättare att respektera andras rättigheter och att sluta förstöra palestinska skördar. Herre, i din nåd… Hör våra böner.

Ein Hanya är platsen för en naturlig källa innanför Jerusalems stadsgräns, nära byn Al-Walaja på Västbanken. I början av den judiska högtiden Sukkot öppnades platsen för besökare men inte för palestinier. De är nu förbjudna att besöka platsen trots att den ligger på Västbanken.

Käre Herre, vi ser ytterligare en vattenkälla som spärras av för palestinier men öppnas för israeler. Vi ber att den israeliska regeringen ska hållas ansvarig för den segregationspolitik som genomförs i det Heliga landet. Herre, i din nåd… Hör våra böner.

Under judiska högtider har illegala bosättargrupper gått in och förrättat bön i Al-Aqsa-moskén, i Ibrahimi-moskén i Hebron och i Josefs grav nära Nablus. Bosättarna får beväpnat stöd av de israeliska ockupationsstyrkorna, som gör områdena till slutna militära zoner under den tid besöken pågår.

Herre, vi ber att människor med all slags tro görs fria att tillbe på platser som är heliga för dem, utan rädsla eller hinder. Herre i din nåd… Hör våra böner.

Saudiarabiens fotbollslag kom för att spela mot team Palestine på den palestinska Al-Ram-stadion på Västbanken. Lagen kämpade hårt i denna kvalificeringsmatch inför 2022 års World Cup, men inga mål gjordes. Saudiarabien har tidigare vägrat att sända lag till matcher eftersom regimen utökat sin bojkott av Israel till att täcka också de ockuperade områdena.

Vi tackar dig Herre, för den glädje och entusiasm som visades av de palestinska fotbollssupportrarna när de såg sitt lag tävla på internationell nivå. Vi ber att det ska bli flera möjligheter för palestinska män och kvinnor att tävla mot idrottare från andra länder. Herre i din nåd… Hör våra böner.

Sabeel förbereder sig för att ta emot deltagare på sin första “International Gathering” den 2-7 december i Betlehem, Palestina. Organisationer som arbetar för en rättvis fred i Palestina och Israel samlas, bland dem Kairos Palestine, Bethlehem Bible College, al-Liqa och Dar al-Kalima. Mötet kommer också att utforska Kumi Now-initiativet och de sätt den världsvida gemenskapen kan delta i icke-våldsaktioner för att uppnå en rättvis fred i Palestina och Israel.

Herre Jesus, vi ber att du ska dra de människor att delta i Sabeel International Gathering som du vill använda för att främja en rättvis fred i det Heliga landet. Vi ber, Herre, att du ska ge en ”anda av visdom” till dem som förbereder sig att tala vid mötet och öppna hjärtan hos dem lyssnar till deras budskap. Herre, i din nåd… Hör våra böner.

Tillsammans med Kyrkornas Världsråd ber vi för Karibien, Antigua och Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Cuba, Curaçao, Dominica, Dominikanska republiken, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaica, Puerto Rico, Sint Maarten, St. Kitts-Nevis, St. Lucia, St. Vincent och Grenadinerna, Surinam, Trinidad och Tobago. Herre, i din nåd… Hör våra böner.

Om Sabeels Wave of prayer

Sabeel inbjuder varje vecka till bön för aktuella ämnen i regionen. Bönerna, som sprids i Sabeels nätverk, används under Sabeels nattvardsgudstjänst varje torsdag och i församlingar runt om i världen. Då människor lyfter dessa böner 12.00 lokal tid varje torsdag, sköljer denna ”bönens våg” över världen.

Översättning: Marianne Claesson

Vill du få bönen skickad direkt till din mejl? Skriv till sabeelsverige@gmail.com