22 oktober 2020


Samlingarna med Kumi Now Online har avslutats för denna gång. Teamet för Kumi Now arbetar nu på en reviderad version av Kumi Now. Alla online-sändningarna kan fortfarande ses på: https://www.youtube.com/kuminow 

Herre, vi är tacksamma för alla föreläsningar som anordnats av Kumi Now-teamet och ber att de ska ha inspirerat många till att fortsätta sitt arbete för fred och rättvisa i Israel/Palestina. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Den israeliska regeringen gav den 14 oktober tillstånd till byggandet av 2166 nya bosättarhem på den ockuperade Västbanken. Tillstånden gavs mindre än en månad efter undertecknandet av normaliseringsfördraget mellan Förenade Arabemiraten, Bahrain och Israel. I gengäld har Israel lovat att hålla tillbaka planerna på att annektera stora områden av Västbanken. 

Herre, våra hjärtan brister när vi hör att den israeliska regeringen annekterar mer land på den ockuperade Västbanken för bosättarhem. Vi ber att regeringar och parlamentsledamöter från hela världen ska uttala sig mot denna olagliga annektering. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Den 12 oktober avslog Högsta domstolen i Israel en framställan om att förbjuda försäljning av vapen till Azerbajdzjan. Bakgrunden är att israeliska vapen används i den komplexa geopolitiska situationen som involverar Iran, gränsland till Azerbajdzjan. 

Herre, vi ber om ett slut på fientligheterna mellan Azerbajdzjan och Armenien. Vi ber också att vapenförsäljningen ska stoppas av den israeliska regeringen. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

”Refugee Council” i Norge uttrycker djup oro över den israeliska arméns planerade rivning av en europeiskt finansierad palestinsk grundskola i Ras At-Tin, ett herdesamhälle centralt på Västbanken. Om skolan förstörs måste femtio unga elever gå fem kilometer för att nå en annan skola i närmaste by, Al-Muhayyer. 

Herre, vi ber att rivningsordern för skolan i Ras At-Tin inte ska verkställas av de israeliska myndigheterna. Vi ber att de ska uppfylla sin plikt att ge barnen i detta ockuperade område tillgång till utbildning och annan basservice. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Maher al-Akhras har nu hungerstrejkat i över åttio dagar på grund av sitt fängslande, s.k. ”administrative detention”. Den 14 oktober demonstrerade många palestinier utanför Kaplansjukhuset där han behandlas, för att han ska friges..  

Herre, vi ber för Mahers liv och för de hundratals palestinier som hålls fängslade på obestämd tid i ”administrative detention” av de israeliska myndigheterna. Vi ber att den israeliska regeringen ska ”hålla sig till det som är rätt och handla rättfärdigt” (Jes. 56:1) genom att garantera alla dem som lever i Israel/Palestina en rättssäker rättegång. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Den 12 oktober kom ett uttalande från den nyutnämnde generalkommissarien för UNWRA om den förtvivlan som upplevs av palestinska flyktingar i Libanon, Syrien, Jordanien och Gaza. Han beskrev hur människor i Gaza nu tvingas leta efter matrester i soporna för att få mat till sina familjer under pandemin.

Herre, vi ber att länder världen över ska komma ihåg flyktingarnas behov och fortsätta att stödja UNRWAs och andra organisationer som verkar för att lindra hunger och hopplöshet. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Tillsammans med Kyrkornas Världsråd ber vi för Karibien, Antigua och Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Kuba, Curaçao, Dominica, Dominikanska republiken, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaica, Puerto Rico, Sint Maarten, St Kitts-Nevis, St Lucia, St Vincent och Grenadinerna, Surinam, Trinidad och Tobago. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Om Sabeel´s Wave of Prayer

Sabeel inbjuder varje vecka till bön för aktuella ämnen i regionen. Bönerna, som sprids i Sabeels nätverk, används under Sabeel Jerusalems reflektion och mässa varje torsdag och i församlingar runt om i världen. Då människor lyfter dessa böner 12.00 lokal tid varje torsdag, sköljer denna ”bönens våg” över världen.

Översättning: Marianne Claesson

Vill du få bönen skickad direkt till din mejladress? Skriv till sabeelsverige@gmail.com