6 januari 2022


Nu, när det nya året börjar, tar Kumi Now Online paus medan vi överväger bästa sätt att fortsätta framåt. Vi tackar alla som varit involverade i att producera sändningarna – från dem bakom scenen till talarna och våra medarbetare från Sabeels Vänner. Vi tackar också alla som tagit del i programmen, deltog i en aktivitet eller hjälpte till att sprida budskapet. 

Herre, vi är tacksamma för alla dessa som är involverade i Kumi Now. Vi ber om fortsatt aktivitet från dem som deltagit och för uppmuntran och förbön för dem som planerar för hur Kumi Now ska gå vidare. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

En ny bok om Tent of Nations har publicerats – ”The Stories I Never Knew”, om kärleksfulla handlingar i kampen för mänskliga rättigheter och värdighet i de ockuperade Palestinska territorierna och Israel, författad av William Pitt, berättar historien om familjen Nassar och deras tro på att vägra vara fiender. 

Skapelsens Gud, vi ber om framgång för boken som vill berätta om Tent of Nations och familjen Nassar när de kämpar för att leva sina liv som Jesus lärt genom sin övertygelse att inte skapa fiendskap. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Den 7 januari firar österns ortodoxa kristna runt hela världen jul. De följer den julianska kalendern.  

Herre, vi ber om din välsignelse över den ortodoxa julen. Vi ber också om din ledning under det nya året när så mycket börjar om. Vi ber om inspiration och kreativitet i vår aktivism och förkunnelse. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

En israelisk domstol har dömt ägarna till ett tryckeri i Umm al-Fahm, norr om Jenin, att betala böter på 3 500 shekel till en aktivist för högerrörelsen “Return to the Mountain”. Tryckeriet har vägrat trycka broschyrer åt högeraktivisten Yair Kehati. Invånarna i Umm al-Fahm samlade in till böterna. De kommer att betalas i tusentals agora-mynt (den minsta giltiga valören i Israel). 

Herre, vi ber för folket i Umm al-Fahm och alla runt om i Palestina, som hotas av extremistiska högerorganisationer. Välsigna samhället för deras stöd till tryckeriet och deras sätt att visa icke-våldsmotstånd. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

De israeliska ockupationsstyrkorna fortsätter att störa utbildning på Västbanken. Den 29 december attackerades personal och elever vid ett gymnasium i staden Tuqu, öster i Betlehem. Utbildningsdepartementet säger att ett antal soldater försökte bryta sig in på skolområdet för Tuqu´ Secondary Boys School, när de stoppades av skolans personal. Efter stort tumult slog soldaterna lärarna med vapnen och avfyrade tårgas in i skolan. 

Herre, vi ber för våra studenter och skolor, speciellt när de attackeras av israeliska ockupationsstyrkor. Käre Gud, stärk oss och hjälp oss att uppfylla varje barns rätt till utbildning. Herre, i din nåd… hör våra böner

Den 20 december rev israeliska styrkor beduinbyn Al-Arabiq för fjortonde gången sedan 2020 och 2010 för 196:e gången!

Käre Herre, vi ber för människorna i Al-Arabiq när deras tak över huvudet åter igen rivs mitt i vintern. Vi ber om ett slut på skoningslösa övergrepp mot palestinier av israeliska myndigheter som ger order om rivning av hem även under denna tid av pandemi. 

Herre, i din nåd… hör våra böner

Tillsammans med Kyrkornas Världsråd ber vi för  alla statslösa i världen. 

Herre, i din nåd… hör våra böner 

Om Sabeel´s Wave of Prayer

Sabeel inbjuder varje vecka till bön för aktuella ämnen i regionen. Bönerna, som sprids i Sabeels nätverk, används under Sabeel Jerusalems reflektion och mässa varje torsdag och i församlingar runt om i världen. Då människor lyfter dessa böner 12.00 lokal tid varje torsdag, sköljer denna ”bönens våg” över världen.

Översättning: Marianne Claesson

Vill du få bönen skickad direkt till din mejladress? Skriv till sabeelsverige@gmail.com