6 oktober 2022


Tisdagens Kumi Now Online behandlade ämnet icke-våld i Palestina. 

Herre, vi tackar dig för motståndskraften och uthålligheten hos vårt palestinska folk. Vi ber att människorna i Palestina ska fortsätta ge bevis på att rättvisan är mäktigare än svärdet och att de ska förnya sitt engagemang för icke-våld. Herre, i din nåd… hör våra böner.  

Den 29 september dog sjuåringen Rayyan Yaser Suleiman från Teqoa, nära Betlehem, när han förföljdes av en israelisk ockupationsstyrka i närheten av sitt hem. Rayyan var en av de mer än 100 palestinier som dött på grund av de israeliska ockupationsstyrkornas aktiviteter hittills i år. 

Käre Gud, omge unge Rayyans familj och vänner med din tröstande kärlek i deras sorg. Trösta de som förlorat en älskad de senaste månaderna och öppna ögonen hos det internationella samfundet så att de ser vad som dagligen händer i Palestina och agerar, inte bara med ord. Herre, i din nåd… hör våra bön. 

Den senaste tiden har både anställda och volontärer från Sabeel deltagit i Lausanne World Creation and Care Network miljökonferens i Jordanien – Omsorg om skapelsen och evangeliet i MENA-regionen. 

Skapelsens Herre, vi vet att människor skadar de talrika resurser du har gett oss. Hjälp oss att bättre förvalta dessa resurser åt generationer som kommer. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Den palestinske fången Khalil Awawdeh, som avslutade sin 172 dagar långa hungerstrejk i augusti efter ett beslut att frige honom den 2 oktober, har fått sin frigivning uppskjuten. Khalil har hållits i administrativt förvar, utan åtal eller rättegång. 

Herre, vi ber för Khalil och för alla dessa som hålls i administrativt förvar. Vi ber att israeliska myndigheter ska inse det felaktiga i sina aktioner, frige Khalil och sluta med administrativt förvar som metod. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Resesajten Booking.com betecknar vistelse på Västbanken som uppehåll på ”konfliktpåverkat område”. Rapporter visar att företaget avsett att kalla området ockuperat, men avråddes av israeliska regeringstjänstemän. 

Herre, vi ber om att Booking.com ska återgå till sin tidigare beteckning för Västbanken som ockuperat område. Vi ber att de ska arbeta för att stödja palestinska hotell och andra boenden hellre och inte hindra turister och pilgrimer från att resa dit. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

En av Sabeels vänner, en specialist på palestinsk mat, Sufian Mustafa, har dött i Storbritannien efter en kort kamp mot cancern. 

Käre Herre, vi vill tacka dig för alla de bidrag som Sufian gav för att dokumentera den palestinska matkulturen för framtida generationer. Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Tillsammans med Kyrkornas Världsråd ber vi för länderna Colombia, Ecuador och Venezuela.
Herre, i din nåd… hör våra böner. 

Om Sabeel´s Wave of Prayer

Sabeel inbjuder varje vecka till bön för aktuella ämnen i regionen. Bönerna, som sprids i Sabeels nätverk, används under Sabeel Jerusalems reflektion och mässa varje torsdag och i församlingar runt om i världen. Då människor lyfter dessa böner 12.00 lokal tid varje torsdag, sköljer denna ”bönens våg” över världen.

Översättning: Marianne Claesson

Vill du få bönen skickad direkt till din mejladress? Skriv till sabeelsverige@gmail.com