OM OSS


Sabeels vänner i Sverige stödjer Sabeel i Jerusalem och dess ekumeniska arbete för fred, rättvisa och försoning i Palestina och Israel. Vi gör det genom att uppmärksamma och informera människor i Sverige om de kristna i området och om det palestinska folkets situation. En viktig grund för det arbetet är det ekumeniska dokumentet Kairos Palestina, framtaget av kyrkor i landet.

Sabeels vänner i Sverige fokuserar sitt arbete på att informera och inspirera kyrkor och kristna till ett aktivt deltagande i arbetet för en varaktig och rättvis fred mellan Palestina och Israel.

Sabeels vänner i Sverige vill

  • Stödja det ekumeniska arbete som bedrivs genom Sabeels center i Jerusalem, bl.a. genom förbön och praktisk handling.
  • Uppmärksamma människor i Sverige på de kristna och det palestinska folkets situation.
  • Kämpa för och försvara arbetet för en rättvis lösning av konflikten baserad på internationell lag och rätt, religionsfrihet och ökad religiös tolerans.

Medlemskap

De kristna palestinierna arbetar utifrån icke-våld för fred, rättvisa och frihet. Som medlem i Sabeels vänner i Sverige kan du vara med och arbeta för att detta ska hamna både på de svenska kyrkornas dagordning och i de politiska partiernas arbete.

Ditt medlemskap blir därför ett viktigt bidrag till arbetet för liv och fred i en del av världen som domineras av våld, diskriminering och förtryck.

Som medlem i vänföreningen blir du del av en positiv arbetsgemenskap och får dessutom:

  • Cornerstone, en kvartalstidning på engelska med aktualiteter om arbetet.
  • Förslag på svenskt och internationellt studiematerial.
  • Information om seminarier och samlingar som stödjer fredarbetet i Mellanöstern, ex. om det ekumeniska följeslagarprogrammet.
  • Inbjudningar till Sabeels internationella konferenser och till resor i landet.

Årsavgiften är 250 kronor, för organisationer och församlingar 800 kronor, för studerande, pensionärer och arbetslösa 100 kronor. Swisha till 123 350 88 43 eller betala till vårt plusgirokonto: 22 43 21-0.  Glöm inte att ange namn, adress och epost-adress. Sabeels vänner i Sverige är en helt ideell organisation. Tack för att du vill bli medlem!

Läs vår verksamhetsberättelse för 2019