OM OSS


Sabeels vänner i Sverige stödjer Sabeel i Jerusalem och dess ekumeniska arbete för fred, rättvisa och försoning i Palestina och Israel. Vi gör det genom att uppmärksamma och informera människor i Sverige om de kristna i området och om det palestinska folkets situation. En viktig grund för det arbetet är det ekumeniska dokumentet Kairos Palestina, framtaget av kyrkor i landet.

Sabeels vänner i Sverige fokuserar sitt arbete på att informera och inspirera kyrkor och kristna till ett aktivt deltagande i arbetet för en varaktig och rättvis fred mellan Palestina och Israel.

Sabeels vänner i Sverige vill

  • Stödja det ekumeniska arbete som bedrivs genom Sabeels center i Jerusalem, bl.a. genom förbön och praktisk handling.
  • Uppmärksamma människor i Sverige på de kristna och det palestinska folkets situation.
  • Kämpa för och försvara arbetet för en rättvis lösning av konflikten baserad på internationell lag och rätt, religionsfrihet och ökad religiös tolerans.

Medlemskap

De kristna palestinierna arbetar utifrån icke-våld för fred, rättvisa och frihet. Som medlem i Sabeels vänner i Sverige kan du vara med och arbeta för att detta ska hamna både på de svenska kyrkornas dagordning och i de politiska partiernas arbete.

Ditt medlemskap blir därför ett viktigt bidrag till arbetet för liv och fred i en del av världen som domineras av våld, diskriminering och förtryck.

Som medlem i vänföreningen blir du del av en positiv arbetsgemenskap och får dessutom:

  • Cornerstone, en kvartalstidning på engelska med aktualiteter om arbetet.
  • Förslag på svenskt och internationellt studiematerial.
  • Information om seminarier och samlingar som stödjer fredarbetet i Mellanöstern, ex. om det ekumeniska följeslagarprogrammet.
  • Inbjudningar till Sabeels internationella konferenser och till resor i landet.

Årsavgiften är 250 kronor, för familjer 350 kr, för organisationer och församlingar 800 kr, för studerande, pensionärer och arbetslösa 100 kr. Swisha till 123 350 88 43 eller betala till vårt plusgirokonto: 22 43 21-0.  Glöm inte att ange namn, adress och epost-adress. Sabeels vänner i Sverige är en helt ideell organisation. Tack för att du vill bli medlem!